A keni pyetje për kthimin vullnetar dhe për riintegrimin? Kontaktoni kolegët tanë të IOM-it në vend!

Takoheni thjesht me një këshilltar për kthimin të IOM-it ose me nnëpërmjet celularit tuaj, tabletit tuaj ose kompjuterit tuaj.

Këshilltarët e IOM-it për kthimin janë rezidentë në mbi 18 vende. Ata e flasin gjuhën tuaj dhe qëndrojmë në dispozicionin tuaj, për t’ju informuar hollësisht mbi programet e kthimit dhe riintegrimit, të cilat janë në dispozicion në vendin tuaj të origjinës.

Një këshillim online mund të bëhet nëpërmjet WhatsApp-it, Viber-it, Skype-it ose Facebook Messenger.

Në varësi nga nevojat tuaja dhe kombësia juaj këshilltari juaj për kthimin ose këshilltarja juaj për kthimin mund t’ju drejtojë përmes këtyre temave:

 • Pasqyrë e përgjithshme mbi situatën aktuale në vendin e origjinës suaj
 • Larmi e programeve të ofruara të mbështetjes si dhe mundësitë që ju qëndrojnë në dispozicion në rast të riintegrimit, për shembull mbështetje në rast të themelimit të një ndërmarrjeje, gjatë kërkimit për banesë dhe për punë, mbështetje mjekësore si dhe këshillim psikosocial
 • Informacione për institucione vendore, të cilat ju mund të këshillojnë dhe mbështetin në mënyrë shtesë në fushën e riintegrimit

Këshillimi për kthimin është anonim, pa paragjykime dhe është i orientuar në nevojat tuaja individuale. Kjo nuk ju detyron që të largoheni nga Gjermania.

Kjo nismë zhvillohet nga IOM-i në kuadrin e projektit ZIRF ‘Virtual Counseling’ dhe financohet nga Enti Federal për Migracion dhe Refugjatë i.

Shkarkime

Fletushkë

A
 • Afganistani

  (në bashkëpunim me Shoqërinë Gjermane për Bashkëpunim Ndërkombëtar - GiZ)

  Skype:

  reintegration-afghanistan

  E-mail:

  reintegration-afghanistan@giz.de

  Telefon:

  +93 79 904 79 15 Kohët e këshillimit: Të hënë dhe të enjte, ora 11:30 - 13:30 (MEZ)

 • Algjeria

  WhatsApp:

  +213 699 911 859

 • Armenia

  WhatsApp:

  +374 43150025

B
 • Bangladeshi

  WhatsApp/Viber:

  +8801766667427

  Kohët e këshillimit:

  të hënë, të martë, të enjte, ora 09:30 - 11:30 (MEZ)

 • Bosnja dhe Hercegovina

  WhatsApp:

  +387 611 714 88

E
 • Etiopia

  Skype:

  SLO AVR

  WhatsApp:

  +251 944 335 395

  Kohët e këshillimit:

  të enjte, ora 12:30 - 15:30 (MEZ)

G
 • Gambia

  Skype:

  mbcamara@iom.int

  WhatsApp:

  +220 9980360

  Kohët e këshillimit:

  të enjte, ora 16:00 - 17:00 (MEZ)

 • Gana

  WhatsApp:

  +233 50 129 5271

  Skype:

  IOM Gana AVRR

 • Gjeorgjia

  WhatsApp/Viber:

  +995 577 22 05 06

  E-mail:

  MRCGeorgia@iom.int

  Facebook:

  IOM Georgia

  Kohët e këshillimit:

  martë dhe të enjte, ora 11:00 - 14:00 (MEZ)/ 14:00 - 17:00 (ora gjeorgjiane)

 • Guinea

  WhatsApp:

  +224 625 209 202 (Këshillimi vetëm në anglisht dhe frëngjisht!)

I
 • Iraku

  Baghdad:

  +964 77 3201 5302

K
 • Kosova

  WhatsApp:

  +383 49 968 523

  Kohët e këshillimit:

  a hënë - a premte, ora 09:00 - 17:00 (MEZ)

M
N
 • Nigeria

  WhatsApp:

  +234 9062 6582 05

  Skype:

  VCNigeria

  Facebook:

  VirtualCounsellingNigeria

P
 • Pakistani

  Skype:

  IOM Pakistan

  WhatsApp:

  +92 2301 8590948

  Kohët e këshillimit:

  të hënë - të enjte, ora 09:00 - 12:00 (MEZ)

R
 • Federata Ruse

  WhatsApp:

  +7 905 792 671 0

  Kohët e këshillimit:

  te marten dhe te enjten, ora 09:00 - 13:00 (MEZ)

S
 • Serbia

  WhatsApp/Viber:

  +381 63 372 783

  Kohët e këshillimit:

  e hënë - e premte, 09:00 - 12:00 (MEZ)

 • Shqipëria

  WhatsApp:

  +355 69 703 328 4

  Kohët e këshillimit:

  e hënë - e premte, 09:00 - 13:00 (MEZ)

V
 • Vietnami

  WhatsApp:

  +84 862 890 906

  Kohët e këshillimit:

  te marten dhe te enjten, 09:00 - 11:00 (MEZ)

Për të marrë më shumë informacione për këtë projekt, na dërgoni thjesht një lajm nëpërmjet formularit të kontaktit.